Spela in din röst till bilder i Fotobabble

Fotobabble är en användbar liten webbtjänst där man kan spela in sin röst till en bild. Jag laddade upp denna bild som Ugglemamma har tagit och där hon sedan har retuscherat in en uggla i handen på mig (Hon har sånt för sig ibland).

Att elever får använda röst och bild i multimediala sammanhang tror jag stärker dem. Att höra sig själva utan att stå i centrum och bli röd i ansiktet. Höra sin röst och känna att man duger. Det låter läskigt först, men sedan blir man van. En bra vana.

Därför gillar jag sådana här tjänster. Det kan tyckas patetiskt och man kan tycka att det är sådant man ska göra när allt annat viktigt är klart, men jag vill vända på det. Börja med att stärka eleven. Visa att alla duger. Boosta varandra. Och använd sådana här tjänster i skolarbetet, inte vid sidan om.

Här är min morgonkraxiga röst:

Det enda dumma med tjänsten som jag kan se, är att inspelningen går igång automatiskt. Får nog ta bort inlägget om ett tag, annars vågar ingen komma tillbaka hit. Hasse berättade i en kommentar att man visst kan få ljudet att spelas upp först när man klickar på Play. Och mycket riktigt: Nere vid Embedd-rutan finns en ruta för Autoplay som man bockar ur. Tack Hasse!

Alternativet till att bädda in bilden i bloggen är att lägga in en länk. Eller att posta till facebook, twitter och en massa andra ställen.

Share

2 reaktioner på ”Spela in din röst till bilder i Fotobabble

  1. Kul! Måste testa om den pratar av sig självt i facebook också 😉

    Såg nu att det går att kryssa bort autostart i embed skriptet!

Kommentarer inaktiverade.