Twiducate – ett slags Twitter för skolan

Twiducate är ett slags Twitter för skolan. Om jag har fattat det rätt.

Jag skaffade konto och bjöd in min elev, Testnisse. Som lärare fick jag förmånen att skriva in en egen klasskod som alla ska logga in med. För varje elev jag sedan bjöd in genererades ett lösenord till denne.
Administrationen visade sig vara enkel. Via tre ikoner når man i tur och ordning startsidan, sidan där man skriver in sina användaruppgifter och sidan där man byter profilbild. Inget lull-lull, bara rakt på.

Sedan är det bara att börja diskutera. Man kan göra det inom klassen eller välja att gå utanför och posta inlägg till världen. Alla kommer till tals. Det är bra.

Någon mer som vill testa?

Share

6 reaktioner på ”Twiducate – ett slags Twitter för skolan

  1. Ja, jag kommer att testa nästa vecka, verkar helt klart spännande. Och jag ser det så här, utan att veta för mycket, möjligheter för alla åldrar. De yngsta som skriver sit till läsning får ytterligare ett ställe att publicera sina tankar och de äldre kan föra diskussioner om allt! Det är upp till pedagogerna i skolan vad vi vill göra och hur.

  2. Ha, nu är jag med hur det funkar – toppen! Ska nog försöka ändå imorgon :)Du är toppen du med, tänk vad du luskar reda på intressanta saker.

Kommentarer inaktiverade.