Digitalt berättande med Photoshow och Photovisi

Sommarlovet är slut. Det betyder redovisning i form av ”Mitt sommarlov”. Eller? I fler och fler klassrum avskaffar man detta för att ingen ska behöva känna att man måste klämma fram massa saker som man har gjort. Det är svårt för den som ingenting har gjort. Anne-Marie Körling har ett tips på vad man kan göra istället – hur man kan få barnen att berätta om.. Ja läs själva.

För det är ju det, barn behöver få berätta. Om de vill. Vi får inte bli rädda för att fråga, inte vara rädda för att visa oss intresserade. Så många barn går till skolan utan att känna att det de gör där hemma är värdefullt.

En värld hemma, en annan i skolan. Har vi en aning?

Kan det vara så att barnen känner på sig vad som är bra att ha gjort på sommarlovet och inte? Jag tänker på killen som började i förskoleklass och där läraren frågade vad han tyckte om att göra hemma. Han svarade: ”Spela data!” Läraren såg inte så glad ut, utan frågade genast: ”Ja, men om du inte spelar data, vad gör du då?”
Som om det inte var okej. Inga frågor om vilka spel det var, hur de gick till eller annat som han hade kunnat berätta massor om.

Jag vill berätta. Det gör jag med bilder och tipsar samtidigt om två tjänster – en för bildspel och en för collage.

Photoshow.com kan man göra bildspel med musik, text och stickers. I gratisversionen har man inte så mycket att välja på, men det funkar.


En annan tjänst för att visa bilder är Photovisi. Där blir det fasta collage av bilderna och det finns en mängd olika bakgrunder att välja mellan.

Share

5 reaktioner på ”Digitalt berättande med Photoshow och Photovisi

 1. Love this. Du har en poäng där – när läraren värderar det barnen själva tycker är värdefulla saker de har gjort under sommaren. Väldigt, väldigt viktigt. A-M

 2. Ja, jag tror det är viktigt att tänka på. Gillade dina exempel på hur man kan få dem att berätta. Öppnar för många olika saker.

 3. Åååååå, Photovisi har jag testat lite nu. Verkar hur kul som helst!
  När jag klurat lite mer på den sidan ska jag försöka fixa en header och/eller en banner.
  Det borde gå? Men jag har inte testat ännu.

  Ha det fint IT-mamman och alla andra som kikar in på denna fantastiska blogg = En av mina favoritbloggar!

  // Yvonne

Kommentarer inaktiverade.