Visualiserings- och söktjänsten Search-cube

Det kommer fler och fler visualiseringstjänster. En sådan tjänst som är en söktjänst är Search-cube.

Jag sökte på ordet China och fick upp mängder av förslag. Ofta ser man bara cirka tio stycken i taget och det man ser är text. I Search-cube får man en bild från sajten och håller man muspekaren över bilden kommer en förklaring upp vid sidan om kuben. Vill man se de andra sidorna av kuben sköter man det via piltangenterna eller musen.

En grupp som söker tillsammans kan diskutera sig fram till vad man vill fördjupa sig i genom att skumma igenom de olika alternativen. Valmöjligheterna kan bli överblickbara och det kan gå lättare att sålla än om man måste klicka sig in på varje textlänk för att se deras relevans.

 

 

Share

2 reaktioner på ”Visualiserings- och söktjänsten Search-cube

  1. Jag måste erkänna att jag inte ser poängen med den här sökmotorn. Förutom att det presenteras lite snyggt (för det är det) så förändrar det inte sättet som jag kan använda webben på. Den ger mig fortfarande en uppsättning länkar, inget annat.

    Det jag hellre sett är en sökmotor som kan hjälpa mig med faktiska frågor/uppgifter, istället för något som bara ger mig en massa länkar. WolframAlfa är nog det närmsta jag sett hittills

  2. Där håller jag nog med, Ulf. Den ger inget mer. Kanske till och med sämre träffar, vem vet. Men som en annan ingång till ett arbete, för dem som ibland behöver det visuella istället för alltid text, kan den funka. Kanske inte bättre, men på ett annat sätt.

Kommentarer inaktiverade.