Om mig

Jag heter Christina Löfving och är en itmamma, alltså en mamma med ett stort intresse för IT. Men jag är också lärare och det har jag varit sedan 1992. En sån där som inte kunde så värst mycket om IT, men som förstod att man kan behöva ta sig i kragen ibland. Och efter några distansutbildningar inom IT och lite annat, vaknade jag en dag och var en itmamma.

Efter att ha jobbat i många år som lärare provade jag att arbeta som IT-pedagog under några år. Jag tog tjänstledigt ett år och hjälpte pedagoger över hela landet. Som en slags allt-i-allo-pedagog där IT var en viktig del. Från och med augusti 2012 är jag klasslärare igen. Nu för en tvåa. Jag tar bara enstaka uppdrag då och då utanför skolan, då jag pratar om läs- och skrivutveckling där digitala verktyg är en del. Eleverna kommer i första hand. Samtidigt ger det mig mycket att vara ute och föreläsa, delta i konferenser och paneldebatter och träffa andra pedagoger för att prata lärande. I sin tur gagnar det eleverna – det är det allt handlar om.

I en paneldebatt i Almedalen 2012 som Lärarförbundet och Utbildningsradion stod bakom, och som leddes av Kristina Alexanderson, var jag med och pratade om demokrati och likvärdighet kopplat till IT i skolan. Först Eva-Lis Sirén och Erik Fichtelius. Vi andra kommer in 28 min in i sändningen. Kika in om du vill:

Några artiklar har det blivit, men alla finns inte på nätet. Här är en om bloggar som jag skrev för Datorn i Utbildningen.
Sedan har jag gjort ett och annat blogginlägg på Framtidens lärande.

Vill du se en 20-minutersföreläsning om digitala verktyg och sociala medier i undervisningen, som jag höll på Bokmässan 2012 och som sändes i Kunskapskanalen, kan du se den här.

Vill du läsa vad andra har skrivit om mig, kan du läsa några reportage här:

Skolverket 

.SE

Webbstjärnan

Ackerbrink

Multimediabyrån

2012 mottog jag Guldäpplejuryns särskilda pris. Det var verkligen hedrande. Motiveringen finns att läsa här.

2013 vann mina elever guld i Webbstjärnan. Det är bland det bästa som har hänt mig (i arbetsväg)! Jo, jag grät en skvätt.  Efter allt som varit, motgång och medgång, så var det en jublande känsla att se eleverna få den uppmärksamheten för sitt viktiga arbete.

Så har jag kommit ut med en bok också. Den heter Digitala verktyg och sociala medier i undervisningen och du hittar mer om den här.

Här på bloggen IT-mamman har jag gått från att mest tipsa om guldgruvor inom IT till att sporadiskt fundera i mer didaktiska frågor . Som utvecklingsledare och förstelärare på min skola ligger dessa frågor mig mest varmt om hjärtat. Ibland finns IT med, men inte alltid. Dock finns alltid, alltid ett elevperspektiv med.

Välkommen att läsa och kommentera!

 

Share

8 reaktioner på ”Om mig

  1. I would suggest you to useThis peiovdrr does not deduct any hidden charges. You can view your billing information online. Addition to that, you can call from your PC itself or from any phone.In fact, the quality of service and customer support is outstanding with this peiovdrr.Hope this will help you !!!____________Make Peace

  2. Thanks for the quick reply. Are you sure that there are institutions who won’t rquriee your personal guarantee for new companies like these? Also, how much more (on average) have you seen a C or S corp receive than an LLC in initial funding?Cashman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *