UR Smart – läxhjälp

Webbsverige kan man läsa om URsmart, en pilotläxläs-sajt som Stockholms Stad står bakom.
Där kan man just nu få hjälp med matte genom förklaringar och animationer. Jag provade att mäta vinklar med den interaktiva vinkelmätaren. Fungerade bra!
Om ett tag väntas man kunna få hjälp med fler ämnen på sajten.
Materialet är tänkt till dem som går i klass 6-9.

Share

10 reaktioner på ”UR Smart – läxhjälp

 1. Det är ju bra att det finns på nätet. Läste i DN för någon månad sedan om privata företag som enbart håller på med läxhjälp – och de tog bra betalt. Kanske är det det man ska satsa på – få möljlighet att arbeta med underbara elever samtidigt som jag tjänar stoooooooora pengar ;D

 2. Öpedagogen, jag gillar när det är gratis även om jag förstår att företag måste få in pengar. Fast läxhjälp vill man väl ändå ska vara för alla oavsett plånbok. Så detta kan vara ett alternativ, eftersom det är gratis.

 3. Men du Öpedagogen, du kanske ska starta en liten läxhjälpsbusiness… Så där i hemlighet. Tänk om folk kan utnyttja rotavdraget till det. Hm… kan va nåt.
  Fast håll tyst om det. Skriv inget här på bloggen som jag gör nu. Hoppsan – inte bra!

 4. Med anledning av lanseringen av pilotversionen av URsmart, kommer vi på UR att anordna en fokusgrupp på måndag den 30:e mars. För- och nackdelar med URsmart/webbaserad läxhjälp kommer att diskuteras.

  Skulle någon vara intresserad av att delta i denna fokusgruppsdiskussion, vänligen hör av er till mig på mejladress: mpe@ur.se, så skickar jag en inbjudan med mer information. OBS! Fokusgruppen riktar sig främst till mattelärare (åk 6-9).

  vänligen
  Marcus Persson
  Utvärderare, UR

Kommentarer inaktiverade.