Har vi råd att inte vara med?

Skol-pc:n är på frammarsch. Nästa år väntas försäljningen av skollaptopar till elever öka markant.
Fler och fler kommuner ser att datorn är ett verktyg som måste in i undervisningen, inte bara för att hävda sig mot friskolorna, utan för att det är nödvändigt för ett förändrat arbetssätt. Dessutom ser man att kostnader för datasalar och läromedel kan minska när varje elev har en dator som de snabbt och lätt kan använda.
Frågan är: Har kommunerna råd att inte vara med i utvecklingen? Familjer som ser sig om efter lämpligt boende tittar även på vilka skolor som finns i närheten.

Share

4 reaktioner på ”Har vi råd att inte vara med?

  1. Det är ju inte klokt att datorerna ska vara en lockvara för att hävda sig mot friskolorna – suck, hur tänker den kommunala skolan??? Datorerna ska finnas, en till varje elev, oavsett om den står i en friskola eller i en kommunal… Det är elevernas rättighet. Glad Påsk 😀

  2. Suckar ikapp med Öpedagogen ovan, det var länge sedan friskolan kunde hävda sig med bärbara datorer som lockbete. Jag hoppas att elever väljer skola för att de är lockade av kunnig personal, fräscha lokaler som erbjuder bra och kreativ miljö för lärande. Datorn är bara en del av detta 🙂
    Som svar på frågan, nej kommunerna måste förstå att elever av dagens och kommande generationer ser det som en självklarhet att ha tillgång till tekniska hjälpmedel som tex en bärbar dator för att på bästa tänkbara sätt tillgodogöra sig sin utbildning och förbereda dem för kommande arbetsliv.

  3. Dator som lockbete fungerar dåligt, men motiverande arbetssätt i meningsfulla sammanhang skapar lust att lära och goda resultat. Arbetsmetoderna kräver tid i kompetensutveckling av personal och därför måste man börja nu. Nu i kristider kommer vägvalet ske. Ett sådant beslut är inte ens modigt. Det är nödvändigt.

Kommentarer inaktiverade.