Twinity – besök städer med din avatar

Twinity är en onlinelvärld i 3D där du kan skapa din egen avatar och besöka London, Berlin eller Singapore.

Där kan du gå på sightseeing och se Big Ben, Alexanderplatz eller vad du nu är sugen på att besöka. Du kan se samma filmer som andra avatarer gör, kolla på samma tavlor om ni är på ett museum och prata om vad ni upplever med hjälp av en 3D-chat.
Det går också att skapa sin egen lägenhet i en av städerna, möblera den med möbler från Twinity och dekorera den med egna bilder om man så vill. Det jag inte har lyckats klura ut är om det kostar riktiga pengar att handla i Twinity-världen. I övrigt är programmet gratis att ladda ner.

Jag har inte testat det själv, bara läst om det. Än så länge kan man nämligen inte köra det på Mac, bara på Windows XP och Vista. Det kan dock gå att köra det på Mac om man använder Boot Camp, men utvecklarna lovar inte att det ska fungera felfritt där.

Även om jag inte har rest runt i Twinity själv, tror det här är en ypperlig grej att använda i språkundervisningen. Använda språket på plats fast ändå inte riktigt där.
De som inte vill köra på engelska, kan ladda ner spelet och använda den tyska varianten här. Funkar kanske bättre om man vill till Berlin.

Jag håller mig uppdaterad om hur det hela utvecklas och återkommer om hur det går för Mac-användarna.

Trevlig resa!

Share