Twiddla – rita, prata och samarbeta kring viktiga grejer

Idag hittade jag Twiddla. Jag säger bara OJ! Det här verkar öppna upp för samarbete på hög nivå.

Twiddla är en slags whiteboard som man kan bjuda in ett obegränsat antal deltagare till. Där kan man rita, ladda upp bilder, chatta eller prata med ljud. Konferens alltså. Hittar man en bra webbsida kan man, om man lagt in knappen Twiddle this i sin verktygsrad i webbläsaren, bjuda in andra att se webbsidan i Twiddla. För att få Twiddle this i verktygsraden högerklickar man på en länk. Instruktioner finns på sajten.

Så här såg det ut när jag twiddlade GP om hur det blåser döda getter och annat här just nu.

Twiddla laddas inte ner . Den funkar i alla webbläsare, är gratis med vissa begränsningar (Läs mer i deras FAQ), men om man jobbar inom skola kan man även söka gratis premiumedlemskap och få mer innehåll.

Nu utmanar jag er alla intresserade att prova! Förra inlägget om Twiducate nappade Öpedagogen på och så här såg det när hon provade det med elever. Vem blir näste att prova?

Share

8 reaktioner på ”Twiddla – rita, prata och samarbeta kring viktiga grejer

  1. Jag ställer upp som försökskanin, Öpedagogen! Vi kanske kan spåna kring något i GotlandsPosten (eller vad tidningen heter)? Något får som sprungit vilse? En rauk som spraymålats? Pippi som skrämmer barn? Skicka länken så ses vi.

  2. Men vad kul, en snabbtitt och det verkar spännande och så användbart, rakt av tillsammans i en klass. I vilket ämne som helst. Fantastiskt vad du hittar IT-mamman. Detta kan vi/vill vi använda i våra kurser.
    Härligt att bli så uppiggad 🙂 Sprid!

  3. Jag vet inte vad jag tycker om alla de här tjänsterna, finns fler än vad det finns personer som är villiga att använda dem. Kolla bara på Google Wave, vilken flopp.
    Trevlig blogg annars!

  4. Hej Tobias, du har rätt, det finns hemskt mycket och det är lätt att drunkna i allt. Jag tror att vissa saker passar bra i vissa sammanhang och letar efter sådant som funkar inom främst skola. För ökat samarbete och lärande.
    Alla måste sålla och ta det som passar in i just den situation de befinner sig i. Jag provade Google Wave, men fattade inte riktigt poängen. Kanske gör det om några år. 🙂

Kommentarer inaktiverade.