Närhet, avstånd, djup och ytlighet

Idag fick vi besök här hemma av Kristina Alexanderson med familj. Kristina har jag lärt känna genom de avtryck hon lämnar i sin blogg och på andra ställen i diskussioner på nätet. Jo, vi har lärt känna varandra där på nätet. Man gör det. Människor är verkliga där.

Man kan se på nätdiskussioner som flyktiga och ytliga. 140 tecken på Twitter är inte mycket, så hur kan man vara djup där? Men om samtalen inte uppstår överhuvud taget, hur ska man då lära känna olika människor? Olika sorters människor? Ett samtal leder vidare och där skapas djupet. Vare sig man möts öga mot öga eller på nätet.

Just att våga kasta sig ut och prata med folk utan att man tar de vanliga vägarna för kontakt är något jag gillar. Lite som på vår resa i USA, där folk pratade med varandra utan att känna varandra, och det på ett helt annat sätt än det jag är van vid här hemma. Det må betraktas som ytligt, men det kan leda vidare till något annat. Eller det kan stanna där och det är ingen big deal med det.

Att skriva på nätet är att bjuda på sig själv, på sina tankar, erfarenheter och kunskaper. Det kan sticka i ögonen på folk att man gör det, men det är smällar man får ta. Jag vill inte vara utan dem som inspirerar mig och får mig att fundera vidare. Aldrig någonsin.

Bilden nedan knäpptes på Manhattan i somras och tillägnas alla vänner nära och i det som kallas fjärran.

Tycker du om den? Länka gärna hit, men ta inte är du snäll. Det var ett jox att knäppa den..

Share

8 reaktioner på ”Närhet, avstånd, djup och ytlighet

 1. Åh, ”mamma mamma”, kan du hjälpa mig?

  Supporten hos WordPress är inte den mest begripliga för mig nu, när jag just (i förrgår) öppnat en blogg. Men annars … WordPress ”äger” 🙂
  Jag har klurat ut allt själv, men en grej hittar jag INTE hur jag än letar. Kommandot för att bestämma hur många blogginlägg som ska synas på förstasidan. Man får ju scrolla sig halvt ihjäl för att komma ner till det första. Det ser inte snyggt ut heller att ha det så. Och jag vill inte fylla ut högersidan med massa widgets för att kompensera.

  Har du något knep för att bestämma hur många blogginlägg du vill ha synliga på din förstasida?

  Kör hårt!
  Du har en fantastisk blogg, som jag självklart länkat till hemma hos mig. Jag har hämtat hur många tips som helst härifrån.

  Hoppas du haft ett skönt sommarlov så här långt. Och än är det inte slut 🙂

  // Yvonne

 2. Hej Yvonne!
  Ledsen att jag dröjt att svara. Har inte varit uppkopplad så mycket de senaste dagarna.
  Du hittar det under Settings och sedan Reading. Om vi har samma WordPressversion vill säga. Jag har min inställd på 15 poster, kanske en aning mycket.
  Lycka till! Ska kika in till dig nu också!

 3. Hej hej!
  Du ska ha STORT tack för hjälpen! (Jag har fixat det nu, med din hjälp.) Och varmt tack för kommentaren om bilderna.

  Närhet och avstånd, som sagt. Tänk att kunna få hjälp på avstånd! Jisses, den är allt bra finurlig den här Internet-världen!
  Stort tack igen!
  // Yvonne

 4. hej jag har ett konto på one.com och undrar om du har något tips om hur jag ändrar webbverktyg till wordpress…
  får lite luddiga svår från supporten…
  HP

Kommentarer inaktiverade.