Kommunicera mera med Micromobs

Det jag spanar nästan mest efter när jag är ute och nätspanar, är samarbetsytor. Såna där där elever och lärare kan kommunicera och hjälpa varandra vidare att bygga kunskap.
Därför var jag tvungen att prova Micromobs – ett slags Twitter som kan göras privat för en mindre grupp. Tidigare hart jag skrivit om Twiducate, som kanske ännu mer är riktat till skolan.

Men nu var det alltså Micromobs som skulle testas. Så här ser det ut:

Jag bjöd in mig själv. Futtigt, jag vet:

Men ett test en lördagmorgon kan man inte väcka polarna för. Då har man inga kvar.

I Micromobs kan man posta meddelanden som är runt 140 tecken. Hittar ingen exakt siffra, men testade.
Man kan bifoga en bild, men inte få in en länk på ett snyggt sätt. Basic alltså.
Precis som i Twitter kan man skriva ett @ framför ett användarnamn, så får den andre veta att man nämnt den. han eller hon hittar det under ”Mentions”.
Klickar man på Facebook-ikonen när man postar sitt meddelande hamnar det även på facebook. Bra för den som vill ha det så. Och bra att det inte rasslar iväg automatiskt. Själv gillar jag inte att få allt jag läser på Twitter även på facebook med automatik. Men smaken är olika.

Det går att välja om moben, som det kallas, ska vara privat eller publik. Här ska jag erkänna: jag vet inte hur man gör! Man ska få ett val när man startar sin mob, men jag fick det aldrig. Tror att min är privat. Ni som vill testa, får gärna leta efter gruppen ”hej” när ni är inne och se om ni får tillgång till den. Vore väldigt snällt.

Allt med Micromobs känns basic, men det behöver inte vara något fel med det. Huvudsaken är att man hittar en kanal som passar klassen, arbetslaget, gruppen och som kan användas för kommunikation. Så vi slipper sitta och trycka på vårt kunnande och istället kan dela med oss.

Prova, någon?

Share

2 reaktioner på ”Kommunicera mera med Micromobs

  1. Det kanske man kan likna det vid. Kanske det. Google Wave kommer läggas ner vid årsskiftet. Hoppas Micromobs inte går samma öde till mötes.

Kommentarer inaktiverade.