Nya itmamman.se har sett dagens ljus

Välkomna till nya itmamman.se!

Här kommer jag att fortsätta debattera och att sprida det jag hittar som kan hjälpa lärandet här och nu på 2000-talet.
Jag kommer också att pusha för det jag kan hjälpa till med – nämligen att föreläsa och hålla workshops kring olika ämnen.

Från och med nu tar jag tagit klivet ut till att vara min egen. Ingen annan än jag betalar min lön. Det kan vara en aning kontroversiellt. Är det inte bara kommunen som kan stå för utbildning?

Min idé är att vi är många som kan berika lärandet i dagens och morgondagens samhälle. Vi behöver varandra. Det jag har med mig från att ha arbetat som lärare under många år och som IT-pedagog under ett antal år, vill jag dela med mig av. Nu kan jag komma utanför min tidigare sfär. Nu får jag träffa lärare och elever på en mängd olika skolor från norr till söder och från öster till väster. Och inte bara lärare, utan även folk inom olika företag. Det berikar mitt kunnande och kan i sin tur berika de nya platser som jag besöker.

Jag tror på det. Att man kan berika varandra. Någon arbetar i en klass, en annan utanför. Tillsammans kan vi mejsla fram sådant som gagnar våra elever. Tillsammans med dem. Det kan bli ett divergent tänkande där vi får hitta nya vägar i det livslånga lärandet.

Samtidigt skriver jag klart min bok. Här på sajten kommer du att kunna läsa hur det går och när den beräknas ges ut. Som det ser ut nu verkar det bli framåt årsskiftet.

Det blir en spännande höst.

Välkommen att kika in för att hämta tips och idéer, välkommen också att bidra med ditt kunnande i kommentarsfälten och välkommen för att se vad jag kan hjälpa till med på er skola eller i ert företag! Välkommen att hänga här!

Share

9 reaktioner på ”Nya itmamman.se har sett dagens ljus

 1. Heja, du modiga kvinna. Jag har känt ett bra tag nu att min ”karriär” i den politiskt styrda kommunala organisationen borde närma sig slutet. Inte för att jag inte tror på den offentliga sektorn, tvärtom, jag har sett en hel del exempel på hur tokigt det kan bli när någon ska tjäna på det som ska ha vårt gemensamma bästa som mål. Men för min egen personliga del. Jag har en del idéer men vi får väl se om någon av dem blir verklighet. Lycka till önskar jag dej hur som helst!

 2. Tack Ingela!
  Jag tror också på den offentliga sektorn. Och den privata. Tycker det är bra att flera kan samsas. Jag skapar mitt eget jobb för att jag tror att jag kan hjälpa till med kompetens som behövs. Och så frigör jag plats åt någon annan i min kommun. Det känns helt ok.
  Det är klart att det kan vara skönast att ha sin lön tryggad och ha en arbetsgivare, men jag gör detta för att jag tror på det. Inte för att jag för en sekund tror att jag kommer att bli rik. 🙂

  Spännande att se vad du har för idéer.. Vill du berätta?

 3. Heja dig! Jag tycker mycket om det du gör, skriver och har skrivit genom åren. Du berikar i vilken skepnad du än befinner dig i. Klok, sansad och med massor av eftertanke. Ser fram emot att fortsätta följa dig!

 4. Tack Gunbritt! Det var himla fint sagt. Blir väldigt glad!

  Ingela, bara om du vill. Jag kan nås via kontaktformuläret. Sedan kan vi ta det på vanliga mejlen. Vill inte skriva ut adressen här pga av all spam som kan komma då.

  David, tack tack!

 5. Hej Yvonne! Och tack!
  Du hittar dem under Resurser/ Bild högst upp. Hoppas jag.. Annars får du hojta! Är det något särskilt du letar efter så finns en sökruta höst upp där du kan skriva in ett sökord.

Kommentarer inaktiverade.