Gu Online om sociala medier

Idag gick Gu Online, med fokus på sociala medier, av stapeln på Göteborgs Universitet. Det var Samverkande IT-pedagoger som arrangerade dagen. Jag höll i två workshops och deltog i panelen trots hostattacker och sviktande röst. Man kommer i efterhand alltid på annat man hade velat säga, eller sådant man hade velat bemöta, men här har ni det – rakt av:

Den första punkten i programmet var GU:s nya riktlinjer för sociala medier. Kontentan kan sägas vara: Man vill inte göra det krångligare än det är (Det skulle många kommuner behöva höra). Istället för att se sociala medier som ett problem, väljer man att se det som en del av all kommunikation och för sådan finns redan ett regelverk.

Bloggar du privat eller för GU?
Samma regler gäller inom sociala medier som överallt annars.

Mycket sunt, tycker jag. Man har ändå valt att förtydliga och gå ut med information eftersom det finns de som känner sig vilsna. Och säga:

De sociala medierna innebär ju fantastiska möjligheter som universitetet verkligen vill uppmuntra till. Policyn och regelsamlingen har kommit till för att underlätta detta.

Wow, GU har fattat grejen! ”Fantastiska möjligheter”. ”Uppmuntra.” Jag tror jag vill tillbaka till universitetet.

Tack alla samverkande IT-pedagoger och tack särskilt till Maria Jervelycke Belfrage för bra moderering av panelsamtalet och till Erik Jonasson för lösenords- och nyckelfix!

Share

3 reaktioner på ”Gu Online om sociala medier

  1. Tack till dig för bra instruktioner i hur man kan blogga med Worldpress. Nu är jag riktigt taggad att köra igång!

  2. GU (IT-universitetet) har tänkt lite längre än de flesta lärosäten tror jag. Den kurs jag läste där på vårterminen var bland det bästa jag har varit med om i mitt itlärande liv.

  3. Anna, tack själv! Roligt att höra och roligt att du lämnar avtryck här. Uppskattar!
    Ingela, det kan vara så. Jag blev positivt överraskad.

Kommentarer inaktiverade.