Nu släpps biljetterna till Webcoast

Fredagen den 11/11 kl 11.11 släpps biljetterna till Webcoast i Göteborg. Plats: Lindholmen Science Park. Tid: 16-18 mars 2012.

Vad är det? Jo, en unconference, eller knytkonferens som var ett ord som myntades vid förra årets Webcoast. Alltså en konferens där alla delar och gör konferensen till vad de vill att den ska vara. Arrangörerna deltar på lika villkor som alla andra. Man dukar upp ett bord av valmöjligheter och har god tid på sig att mingla runt, att delta, att lyssna och att skratta. Det handlar inte om att träffas några få timmar under inrutade former för att sedan gå hem; en unconferens handlar lika mycket om det sociala runt omkring, och det betar man sällan av på så kort tid.

Både Sweden Social Web Camp och Webcoast har fokuserat på att det är viktigt att träffa andra människor under trevliga former och att få prata nät och utveckling. Det är viktigt att få dansa ihop. Det är viktigt att komma utanför sin vanliga sfär. Skolfolk blandas med mediafolk, programmerare och andra. Vad har de gemensamt? De har en önskan att hjälpa varandra vidare i en kreativ tankesmedja som faktiskt leder till resultat. Det har man kunnat se från både SSWC och Webcoast.

Jag önskar att riktigt många från det som vi kallar skolans värld hittar dit. Lärare har deltagit på unconferences under flera år, men vi har varit få. Träffarna ligger, som i SSWCs fall, på sommaren och, som i Webcoasts fall, på en helg. Då är man ledig. Men kanske att man vill utvecklas och göra något roligt ihop med andra även då? På eget bevåg. Som en spa-helg med kompisar. En unconference är spa för själen.

Ses vi?

Share

En reaktion på ”Nu släpps biljetterna till Webcoast

  1. Ååh, det skulle jag vilja vara med på! Lindholmen är det mest IT-kreativa drivhus jag befunnit mej i, och att träffa likasinnade där vore säkert en höjdare. Det borde finnas nåt stipendium för glesbygdsfröknar med konstiga intressen…

Kommentarer inaktiverade.