Enkel bildredigering i Picfull

Hur bildredigerar jag snabbt och enkelt utan att behöva skaffa inloggning?

Kanske är frågan extra aktuell för dem som arbetar med yngre barn som inte får registrera sig på olika sajter på grund av att de är för unga. Picfull är en tjänst där man utan att skaffa inloggning kan ladda upp en bild och lägga på olika effekter för att göra om den. Man kan inte beskära eller ändra den på annat sätt, men om man tager vad man haver och inte har för stora krav i alla lägen, så kan Picfull funka just där och då. Som alternativ.

Jag laddade upp en älskad krollilja och valde effekten Color Separation. Man väljer färger, drar i ett reglage och provar sig fram tills man är nöjd.

När elever ska använda bilder för att illustrera arbeten eller för att använda dem som basen i till exempel en serieberättelse, kan det vara viktigt att få bearbeta sina bilder. Att se hur man kan ändra en bild för att få fram olika effekter och stämningar kan vara en grund för att diskutera hur bilder påverkar oss.

  Lgr11, Kapitel 3.1: Bild

Genom att arbeta med olika typer av bilder kan människor utveckla sin kreativitet och bildskapande förmåga.

Undervisningen i ämnet bild ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om hur bilder skapas och kan tolkas.

I undervisningen ska eleverna ges möjligheter att utveckla kunskaper om hur man framställer och presenterar egna bilder med olika metoder, material och uttrycksformer. Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar sin kreativitet och sitt intresse för att skapa.

När man arbetar med gratistjänster på nätet finns det alltid en risk att de lägger ner och försvinner efter en tid. Tjänsten Picnik  som många tycker om att använda är en sådan som snart kommer att gå i graven. Det är tråkigt, men samtidigt är det en del av livet. Saker kommer och går. Om vi lär oss att anpassa oss efter det, behöver det inte innebära jordens undergång. Jag är tacksam för det andra knåpar ihop åt mig och andra på nätet och tackar och tar emot så länge det finns.

Vill man ha ett vassare alternativ utan att behöva registrera sig finns BeFunky som jag gillar skarpt och som jag har skrivit om tidigare.

Share

En reaktion på ”Enkel bildredigering i Picfull

Kommentarer inaktiverade.