Glogster – gör posters med inbäddade filmer

Jag testar Glogster – en slags poster där man kan lägga in text, bild, film och ljud.

Det är otroligt lätt att arbeta med verktygen. Man klickar, drar och laddar upp, väljer bakgrunder och ramar. Det enda som inte funkar är å, ä och ö, men det kan man leva med. Det går ju att skriva på engelska.
Jag testade lite grann (OBS! Inget mästerverk. Bara ett test) och bäddade sedan in den här på bloggen med koden jag fick. Det går också att posta den direkt till Facebook och andra ställen.

I skolan är det säkert perfekt att jobba med. Recensioner, arbeten om olika ämnen med filmer från öppna arkiv – man kan göra massor!

Share

7 reaktioner på ”Glogster – gör posters med inbäddade filmer

 1. Har inte riktigt hunnit pröva Glogster själv än, men har varit lite sugen att pröva ett tag, har ju inga elever att pröva tillsammans med nu så jag får väl leka lite själv 😉

 2. Blev helt såld på idén och möjligheten. Tänker starta en digital bloggbokklubb utifrån glogsterinlägg. Läsa,skriva, tala, lyssna – snacka om måluppfyllelse. : )
  Hör av dig om du eller någon kollega är itresserad av att vara med i klubben.

 3. Fröken T, vi får leka själva vi som inte har klass. Och hoppas på att andra vill testa. Ack ja.
  Anna-Lena, vad kul! Vilken bra idé! Jag avvaktar dock eftersom jag just nu måste lära mig att tacka nej. Annars hade jag hoppat på bums! En annan gång. =)

 4. ej ITmamman,

  jag är journalist för pedgogiska magasinet 360 och söker ungdomar att telefonintervjua om sociala medier, gärna nån som gör egna filmer etcetera alltså använder It som ett lärande medium.
  svar önskas,
  Thomas

 5. Försöker en gång till:

  Hej ITmamman och ni andra 🙂

  Jag vill intervjua ungdomar som är fenor på sociala medier, gärna någon som typ Agnes eller liknande. Ni kan ringa mig på 0704 38 36 95
  eller mejla.

  Tack på förhand!
  Thomas Heldmark

Kommentarer inaktiverade.