Bemötande en viktig nyckel för framgång

Nyckeln till framgång för att få trivsel att genomsyra en skola sägs i den här artikeln vara:

Bemötande beskrivs som en viktig nyckel till framgång.

– Jag kan komma och hämta och så frågar personalen hur jag har haft det på jobbet. De ser hela familjen, säger föräldern Fredrik Nordberg som har barn i både förskolan och skolan.

Och enligt vd Birgitta Arosenius bemöts respektfullt från hantverkare, till föräldrar, besökande eller en ledsen elev. Rektor Anders Berghall betonar också att föräldrarna är viktiga både för barnens utveckling och lärarnas.

Jag ser inget i artikeln om att man säger att man blev lärare för att lära ut, inte för att ta hand om. Att lära och att se varandra som människor går hand i hand, det är inget tudelat. Därför ger artikeln hopp. Jag hoppas ingen blir provocerad av den utan istället att man låter orden sjunka in och tar sig en funderare på hur trivsel kan få genomsyra en skola. Hur det kan få visa sig i blickar, i nickar, i leenden och handslag. Och att det är de vuxna som har mandat att tillåta detta att utvecklas och få näring.

Med detta önskar jag alla ett gott nytt skolår, ett riktigt gott!

Share

2 reaktioner på ”Bemötande en viktig nyckel för framgång

  1. Önskar dej detsamma, och ser precis hur du tänker. Tror absolut på det som skrivs. Det räcker att gå till sig själv, det är i en positiv och tillåtande miljö som man utvecklas bäst – lärande och kreativitet – samt att våga.

Kommentarer inaktiverade.