Datorförbud

Vid nattningen av 9-åringen upptäckte jag det:

Den lilla julrosen på hans rum var totalt nervissnad. Tomten som har vaktat den lilla späda blomman har varit alldeles uppslukad av att kolla på 9-åringen när han har spelat dataspel, så han har helt glömt att varna någon. Blomman dog en plågsam död. Därför har hela familjen datorförbud imorgon, lördag. Vi kommer att sörja som sig bör och hitta på något annat.

Vad kan man hitta på?
Kunde inte tomteaset ha harklat sig lite fint?

Share

2 reaktioner på ”Datorförbud

  1. Ååå, det är så jobbigt med julstjärnor som inte vissnar och som bara står där och blommar fastän alla gröna blad trillat av. Nä, var glad och tacksam för att den har gjort sitt och att tomten så förnöjt och sprider frid omkring sig år efter år.
    Vaka över 9-åringen. En heldag i pyjamas framför datorn kan betyda att man behöver varva med något mer aktivt.Ett hett tips är varm choklad och skridskor på en frusen damm eller sjö inåt landet och det går också åka skidor i länets skidbackar om man vill uppleva lite jullovskänsla. Sedan kan man surfa vidare med gott samvete och köpa några vårlökar i kruka!

  2. Tack för tipset Tinate! Tyvärr såg jag det inte i tid eftersom datorn låg död och begraven igår.
    Men vi fick dagen att gå och sonen ville gärna ha datorförbud någon mer dag. Hmmm…

Kommentarer inaktiverade.