Prov på nätet (uppdaterat)

Funkar det att låta eleverna skriva sina prov på nätet?

Ugglemamma har tidigare visat hur man kan göra formulär och enkäter i Google Docs – en metod som även kan användas när man vill göra ett prov till sina elever. Ett annat sätt kan vara att ladda upp en pdf på Fill any pdf och låta eleverna hitta dit via en länk.

Där fyller de sedan i text och kan även skriva under med sitt namn. Man kan se vem som har fyllt i uppgifterna – självklart. Det ska funka med vilka pdf:er som helst. Prova själv! Och låt kopieringsmaskinen vila.

Uppdaterat: Björn skriver i en kommentar att det inte funkar med å,ä och ö. Aj, aj. Jag testade bara att skriva ”hej” eller något annat trivialt. Borde naturligtvis ha testat bättre. Tack Björn för din vakenhet! Tjänsten passar kanske bäst för engelskprov och dylikt.

Share

En reaktion på ”Prov på nätet (uppdaterat)

Kommentarer inaktiverade.