Webbstjärnan och TeachMeet – på samma dag

På onsdag den 19 maj 2010 händer två viktiga saker:

  1. Vinnarna i Webbstjärnans tävling presenteras i direktsändning kl. 15.00.
  2. TeachMeet går av stapeln på Globala gymnasiet kl. 18.00 och direktsänds också. (Länk hittas senare i mitt Twitterflöde här till höger.)

Vad är då Webbstjärnan? Det är en tävling som har initierats av .SE, Stiftelsen för Internetinfrastruktur, där elever har kunnat tävla genom att skapa en egen webbplats med bra innehåll. Spana in de nominerade bidragen – riktigt bra saker! Barn och ungdomar har gjort på-riktigt-grejer som andra har kunnat få ta del av. Några har pratat konst, några har kodat en egen chattjänst och några har skrivit om medeltiden. Andra har gjort andra viktiga grejer. Det handlar om kreativitet, entreprenörsanda och optimism.
Förra årets prisutdelning var riktigt förstklassig, så missa inte att kolla på Webbstjärnans webbplats kl. 15:00!

TeachMeet då. Det handlar om pedagoger som delar med sig under pass på två eller sju minuter. Kort och kärnfullt. Där är det inte fult att berätta vad man kan och gör – där uppmuntras det. Bort med det-går-inte-gnäll. Mer uppmuntran i vårt land – för utveckling i tiden. Så bänka dig kl. 18 på onsdag och häng med!

När jag ändå har er på tråden:

Är det någon som vill haka på och gå ut och äta på Söder på torsdag kväll kl. 19.00? Här är restaurangen. Kringlan, Öpedagogen och några till som är på Framtidens lärande kommer också. När man ändå är i krokarna är det synd att inte träffas. Tycker jag. Bord är bokat och några platser finns kvar. Hör av dig på något sätt så kan vi ses! Sånt gillar jag.

Share

3 reaktioner på ”Webbstjärnan och TeachMeet – på samma dag

  1. Å så synd att jag måste åka hem redan i morgon kväll! Det hade ju varit hur kul som helst. Men ett annat år kanske…

Kommentarer inaktiverade.