Drag-On-Tape

I online-tjänsten DragOnTape använder man flera YouTube-klipp som man sätter ihop för att kunna se i en följd utan avbrott. Kan vara en bra grej för klasser där elever ska visa upp filmer de gjort. Filmerna ligger kvar på sina ursprungliga platser och man förändrar inget i själva klippen, utan det sker bara en slags länkning dit.

Man letar alltså fram klippen och drar dem till en tidslinje. Därefter måste man spara.

Sedan får man möjlighet att dela länken på Facebook och andra ställen, eller så kan man spara länken och använda den som man vill. Någon bädda-in-funktion finns tyvärr inte.

Lite buggigt verkar det vara, men det kan nog bli bra med tiden. Om ni tittar hur mina två klipp ser ut, märker ni att man får en del skrot framför filmen när man kör igång den. Markören måste vara över helskärmsläget för att det ska bli bra.

Som sagt, här finns möjligheter, men helt snyggt är det inte.

Share