Releasefest för Digitala verktyg och sociala medier i undervisningen

Torsdagen den 19 april 2012 var det dags för relesefest för min bok Digitala verktyg och sociala medier i undervisningen – Så skapar vi en relevant skola utifrån Lgr11.

Vi höll till i en lokal mitt i Göteborg på Truth, en PR- och reklambyrå som skapar uppriktig kommunikation. Något som är viktigt i ett samhälle där transparens är ett ledord. Min man jobbar där, så ja, jag fick nyckeln.

Det var en hel del fixande innan festen.

Tända ljus, fylla på glas

Lisa och Jack skulle releasa sin blogg Piratens resa och var tvungna att checka att allt stämde. Böckerna från Liber placerades ut.

Vi fixar det sista

Så kom de då, gästerna.

Nu kommer de!

Det blev tämligen fullt men aldrig trångt.

Folk

Jo, kanske på vissa ställen.

Piratens resa visas

Vissa hade åkt långt, Patrick Aspling och Elza Dunkels hade tagit sig ända från Umeå. Marie Andersson kom från Gotland. Jonas Hällebrand från Lund. Ja, inte enbart för min skull, men ändå. Kristina Alexanderson kom med tåg från Stockholm och vände hem morgonen efter. Det kallar jag vänskap. Fler kom långt ifrån, en hoper från Stockholm, andra från Kristianstad, Munkedal, Falkenberg, Västerås, Lidköping och.. ja, folk kom. Och folk minglade. Alla ni som var där, ni gjorde min kväll. Ni skapade möten och gjorde festen. Tack!

Min förläggare på Liber, Anna Maria Thunman, och jag pratade om boken.

Anna Maria och jag pratar om boken och om Movie Boxar

Därefter var det dags för själva boksläppet. Ritualen.

Folk skrev i gästboken i appen Guest Book på iPaden, men inte alla. Asch, det är så det blir i den allmänna tumulten. Hur som helst, jag gjorde en pdf av innehållet som jag sedan laddade upp på Calameo. Sedan tog jag koden och la in den här. Varsågoda att bläddra.

Det genomfördes tävlingar. Den som vann biobiljetterna var Ki Andersson. Grattis! Vinsten kommer med posten.

Jag signerade böcker.

Smaktips

Och det gjorde visst dottern också..

Nick förevisade sitt vinsortiment. Han driver Ofwerman Imports och hjälpte mig att ta fram vad som skulle drickas under kvällen. Den alkoholfria drycken Ice Tropez blev en favorit.

Smaktips

Lofving @Son Ldt spelade, för kvällen förstärkta av vår Joel på kontrabas. Det var fint.

Trubadurerna

Lisa och Jack agerade pressfotografer,

Pressfotografer

fångade min bak

Bakdel

och annat.

Åtta trappor upp

Stort tack till alla som kom, ni som hade hittat inbjudan på itmammans facebooksida eller på annat sätt. Tack till alla som hjälpte mig att fixa. Tack till Anne-Marie Körling som har velat att jag skulle skriva och som har hintat till förlag om mig. Tack till Liber som trodde på mig. Tack till alla som har uppmuntrat mig under året då jag har varit tjänstledig för att skriva för Liber, arbeta som konsult för olika företag och föreläsa i egen regi. Nu har jag några få bokningsbara månader kvar innan jag antingen går tillbaka till en lärartjänst eller då jag kommer att forska. Båda saker tilltalar mig enormt och jag ser redan fram emot hösten. Jo, jag kommer att fortsätta att föreläsa, men i mycket mindre skala. Skolforum och Bokmässsan har jag vågat boka in, i övrigt är jag försiktig innan jag vet hur hösten kommer att se ut. Det ger mycket, inte i plånboken, men i huvudet och för själen att vara ute och träffa olika människor med olika tankar. Ni som läser här ger mig mycket genom era kommentarer men också genom att jag vet att ni finns där och att ni tänker och handlar utifrån en vilja att skapa en skola där elevens bästa finns för ögonen. Tack!

 

Share

12 reaktioner på ”Releasefest för Digitala verktyg och sociala medier i undervisningen

 1. Vad kul! Tyvärr, missade jag partyt men har läst och tittat på den här sidan! Ska definitivt ta mig en titt i boken!
  Kram och Lycka Till!

 2. Stort, stort grattis! Tyvärr missade jag också festen, men ska definitivt läsa boken. Lycka till!

 3. Tack alla! Jag är glad att jag vågade mig på att göra något så galet som att fixa en releasefest. Det är Christina Sikströms och andra fina vänners fel – de lovade att komma även om ingen annan dök upp. (Kristina Alexanderson var rätt involverad också, visst var du?) Men det gjorde det ju! Och ni som inte kunde vara med – så är det. Absolut ingen fara. Man kan inte flänga runt överallt. Men återigen: Tack, tack, tack!

 4. Hej Christina!

  Jag har precis läst din givande bok, och funnit mycket matnyttigt i den, trots att jag jobbar på gymnasiet. Jag tyckte att det du skrev om talangsinställningen respektive steg-för-steginställningen var mycket tänkvärt. Har du några litteraturtips om man vill läsa mer om det?

 5. Hej Anna! Vad glad jag blir att du skriver och vad glad jag blir att du tyckte om boken. Jag rekommenderar Carol S. Dweck som finns med i litteraturlistan i boken. Hon går in på djupet på tankarna om detta. Förutom det hon tar upp och det Söderfjell tar upp har jag inte hittat något om det. Men Dweck har många bra exempel.
  Lycka till!

 6. Har läst din bok nu. Åh, vilken FANTASTISKT bra bok. Och vilken NÖDVÄNDIG bok. Nu hoppas jag att min rektor vill läsa den… och sedan beställa varsitt ex till alla pedagoger på skolan. Tack för att du skrivit den. Sååå bra!

 7. Nä men tack, Eva! Vad glad jag blir att den gav dig något och vad glad jag är att du tar dig tid att berätta det! Tusen, tusen tack!

 8. Kul att du blev glad 🙂

  Vi har beställt fler böcker nu, inte varsin men väl 4 ex till. Själv vill jag inte lämna ifrån mig min bok, jag återkommer till den lite då och då för att läsa och få inspiration eller för att hitta adresser till olika webtjänster. Tycker fortfarande att det är en fantastisk och nödvändig bok 🙂

  Du skriver i boken att man ska kunna hitta länkarna som du skriver om här på din hemsida. Jag har sökt men hittar inte…

 9. Hej Eva,
  Jo, jag skriver att jag ska försöka hålla dem uppdaterade på hemsidan. Ifall någon länk slutar fungera ska jag skriva det och förhoppningsvis hitta ett tips om vart man kan vända sig istället. Men jag kommer inte att lägga ut texten som den är på bloggen. Bara ändringar. Eftersom boken är så ny har jag inte tänkt att det var så bråttom att gå igenom länkarna än. Jag kommer att se över dem i sommar och bestämma hur jag ska strukturera det bäst så att man hittar rätt.
  Kanske kommer jag att byta webbhotell, därför väntar jag lite med att gå igenom allt och lägga in nya sidor. Hoppas du inte har hittat en länk i boken som redan nu har slutat fungera.. Om det är så får du gärna fråga om annat tips!

Kommentarer inaktiverade.