Lite om vad som är på gång hos oss skolåret 2013/ 2014

Nytt skolår. Nya saker att ta tag i.

Förra läsåret blev jag lärare för en etta, efter ett upphåll på några år som IT-pedagog, författare och frilansande utbildare. Det var ett år när jag började känna mig levande igen. Att gå vidare (inte att gå tillbaka) var lite läskigt, jag erkänner det, men nödvändigt.  Och det blev ganska bra. Jag fick under året Guldäpplejuryns särskilda pris och klassen vann guld i Webbstjärnan. Jo, det var galet underbart! Det stod i tidningen, efter att en elev läckt uppgiften på vår blogg :), att jag grät av lycka och.. det var sant. Jag önskade så att mina elever skulle få känna att de hade bidragit till något stort. För det hade de. Du kan läsa om det här.

Det här skolåret kommer jag att ha samma klass, som nu är tvåor. Vi ska fortsätta att arbeta med vår sajt för barn av barn, Jamals kompisar, för det vill eleverna absolut. Men vi ska också arbeta nära de två andra tvåorna i ett viktigt arbete.  Det kommer att handla om ämnesintegrerad undervisning där vi tar vår utgångspunkt i en berättelse som eleverna är medskapare till. Jag kommer säkert att skriva mer om det senare.

I år arbetar jag också som utvecklingsledare på min skola på uppdrag av rektorn. Vi  höll i en studiedag och en träff i våras där vi körde igång med utvecklingsfrågor kopplade till hur vi vill se vår skola. Nu har vi en mängd utvecklingsområden att arbeta med och ett sådant är digitala ytor. Alla klasser samt fritids kommer nu att ha sin egen blogg och alla ligger på skolans domän. Vi tar tag i det här med att läraren inte ensam står för uppgiftshantering, vilket annars kan vara vanskligt om läraren slutar sin tjänst och allt lämnas vind för våg. Det är viktiga grejer vi sysslar med. Utifrån våra bloggar kommer vi att arbeta fördjupat med källkritik och upphovsrättsfrågor. Alla kommer att delta i Webbstjärnan och kan på så sätt få både support och kontakt med andra skolor den vägen. Jag är full av tillförsikt! Vi ska hjälpa varandra, bolla idéer med varandra och heja på varandra. Vi ska ha ett fantastiskt skolår! Om vi själva vill. Och det önskar jag dig med!

Share