Tipspromenad med GeoQuiz – tipsrundor

Skärmavbild 2014-08-08 kl. 12.23.29Jag har letat efter en fungerande tipspromenadsapp och hittade en som  som heter GeoQuiz – tipsrundor (funkar på iPhone, iPad och iPad touch). Det som jag tycker är bra med den är att man får se frågan först när man är tillräckligt nära kartnålen – man måste alltså trava runt och ta de olika kontrollerna. Att vara cirka 25-30 meter ifrån frågan tror jag funkar för att kunna se den, men när jag som nu befinner mig 8737 meter från den kan jag absolut inte få tag i den. Bra, det är liksom inte meningen! avstand Man behöver inte gå runt banan åt ett visst håll, utan kan svara på frågorna i vilken ordning man vill. Hur det har gått i tipspromenaden får man reda på först när alla frågor är besvarade. En annan grej som är bra är att den som gör tipspromenaden kan sitta hemma vid sin dator för att göra den. Man placerar ut kartnålar, skriver in svarsalternativ och så är det hela klart. Tänk på att inte placera ut kartnålarna för tätt, så man inte missar poängen med att få gå runt. Quizet är sedan i gång en vecka, om man inte har betalat för en uppgradering.  De som knatar runt banan och svarar på frågorna kan ha stor hjälp av att klicka på ”hybrid” på kartan i sin telefon. Då ser man träd, hus och buskar. Har man en äldre modell funkar inte det och då får man mer gå på känsla för att följa nålen. Men det går.

Vad tror ni, är det någon som kommer testa detta med sina elever? Eller kollegor? Jag kommer ha de senare som försökskaniner. Vi får se hur det går.

Share

3 reaktioner på ”Tipspromenad med GeoQuiz – tipsrundor

  1. Hej!
    Jag tänkte prova med mina elever under första lektionen efter sommaren. Började skriva in frågor häromdagen men blev varse om att den bara ligger ute i en vecka så jag gör klart om några dagar. Undrar hur det bli om flera klasser ska gå rundan vid olika tillfällen…
    Rolig app!

  2. Hej Maria!
    Om de olika eleverna/ klasserna går innan tiden är ute så ska det nog funka även om det sker vid olika tillfällen. Vi var tre som testade samtidigt och det gick bra. Så fort man var klar nollställdes det hela och man hade kunnat gå samma runda en gång till. Funderar på om veckan räknas från det man sätter igång att tillverka tipspromenaden eller om det räknas en vecka från man har gjort klart den? Borde vara så. Hoppas det funkar med dina elever!

Kommentarer inaktiverade.