Möjligheter både här och längre bort

Jag bloggar lite här och där och sedan januari bloggar jag även på Stjärnikikarna som är en blogg som hör ihop med Webbstjärnan – en tävling för gymnasieelever där de ska bygga upp en webbplats.
Hoppas du har hört talas om den tävlingen för den uppmuntrar verkligen ungdomar att använda Internet för ett genomtänkt och bra innehåll. Jag använder samma inlägg här som jag nyss skrev där. Kanske kan det få någon att vilja se möjligheter både här och längre bort i världen:

”Det är inspirerande, upplyftande och jättekul att bläddra bland bidragen i Webbstjärnan. Entreprenörsandan och kreativiteten flödar!

Det får mig att tänka på något som Mindpark skrev om för ett tag sedan, nämligen hur man kan hjälpa ekonomiskt svaga som vill bygga upp företag i fattiga delar av världen. Det handlar inte om bidrag utan om lån – mikrolån.
Den som vill hjälpa, sätter in en mindre eller större summa på Kiva.org och kan där bestämma vem eller vilka som ska få låna pengarna. Ska det vara Florence i Uganda som säljer frukt och grönsaker eller ska det vara fiskarfamiljen i Ghana? Som långivare kan man följa processen och se hur det går med det nystartade företaget där långt borta. Jag lånar en bild av Joakim Jardenberg på Mindpark (Creative Commonslicense) för att visa hur Kiva med en mashup låter en hålla koll på var de företag finns som man är inblandad i.

kiva

Det här skulle kunna var något för en klass som vill följa en  process med ett nystartat företag. 25 dollar kan man väl hosta upp om alla lägger en tia var? 

Det finns så många möjligheter – det gäller bara att fånga dem.”

Share

En reaktion på ”Möjligheter både här och längre bort

Kommentarer inaktiverade.