Fejkat

Utseendet är viktigt. Man kanske inte vill tycka det, men det är svårt att låta bli att bry sig om det, när man blir påmind om det hela tiden. Alla snygga fotomodeller som blickar ner på en från bilder som finns i tidningar och på nätet – visst hoppas man att den dyra nattkrämen ska göra underverk och att man ska vakna och se ut som en av dem?

Minstingen ritade den här teckningen och förklarade att den som har hår som blåser är jag och den som har flätor är hon själv. Visst är vi vackra?

Men är bilden att lita på?

Är fotomodellerna på bilderna så snygga egentligen? Är deras hy slät och rosig så där helt natuligt? Det är viktiga saker att prata med kidsen i skolan om. Och med oss vuxna som tror att lite nattkräm är det som behövs. Klicka på den här länken, titta på filmen (några sekunder lång) och begrunda hur det kan se ut på riktigt och hur det kan se ut om det är en aning fejkat.

Här finns en annan bra länk med en klickbar bild och här finns ännu en. Tipstack till Ystad!

Share

9 reaktioner på ”Fejkat

  1. Nu har du kära IT-mamma både kommenterat i min blogg och tipsat om Skolväskan. Och i veckan har jag två gånger fått beröm från pedagoger på hemmaplan.

    Beröm värmer…

  2. Marie, ja visa dem! Fast jag måste säga att den var ganska uppbygglig för en gammal dam som mig också! 😉

    Joachim, du är värd allt beröm! Jag har hittat så mycket bra i Skolväskan och har lagt in en hel del länkar i vår IT-Guide, som vi har i vår skolportal. Och jag är säker på att jag kommer att länka en hel del i framtiden till dig/er!

  3. Tack för tipset om dessa websidor. Jag arbetar för tillfället med mina elever att kritiskt granska reklam etc. Dessa länkar kommer verkligen till användning …

  4. Ni var jättevackra på bilden ♥ 🙂

    Intressanta länkar förresten. Kommer garanterat att bli användabart när jag och en kollega har tjejgrupperna på skolan… Jätteviktigt att kunna granska reklam kritiskt!

Kommentarer inaktiverade.