Demokratin nära dig

Jag har skrivit om mikrobloggar, Facebook och om andra sociala arenor på nätet. Om varför man som lärare behöver kasta sig in där och delta. Om varför man måste ha koll. Som lärare behöver man ha en viss omvärldskunskap och vara uppdaterad, vare sig man vill eller inte. Man är skyldig sina elever det. När man sedan har skaffat sig koll får man gärna tycka både det ena och det andra.

Det som hände på Twitter i natt visar på hur mikrobloggandet kan göra funderingar transperanta. Och hur man som vanlig enkel medborgare i en håla långt borta kan få kasta sig in i en diskussion och påverka, ta del av och vara en del av något. Demokratin håller kanske på att komma närmare på ett sätt som vi inte har varit vana vid förut. Frågan är om vi som lärare har koll på det? Om vi låter våra elever ta del av den här sidan av myntet?

Eller har vi inte koll?
Då finns det bara en sak att göra.
Du får själv lista ut vad det är.

Share

5 reaktioner på ”Demokratin nära dig

  1. Jag gillade: ”Som lärare behöver man ha en viss omvärldskunskap och vara uppdaterad, vare sig man vill eller inte”… ”när man sedan har skaffat sig koll får man gärna tycka både det ena och det andra”. Det är precis så det är – det är vi skyldiga demokratin …

  2. Hoppla Ö-Helena, jag publicerade nog mitt inlägg om det samtidigt som du skrev här. Jag hoppar högt och hymlar inte om det. 🙂 Hade gärna sagt: ”Bah, vadå, det är väl inget med det”, men jag är bara en enkel människa som gärna tar jämfotahopp och tjoar en aning för högt..
    Hi hi!

Kommentarer inaktiverade.