Det bidde en film

I vår kommun har vi många nya PIM-examinerade lärare idag. De har slitit med datorn, en del har gråtit, en del har skrattat, men nu är de i hamn. De har gjort fantastiska arbeten som de idag fick visa upp för varandra. De som har kroknat under resans gång, går ifrån examinationen med raka ryggar och diplomet i sin hand.

En sak som jag försöker trycka på är: Kasta dig ut och försök, även om resultatet inte blir perfekt!
Det viktiga är att våga, för då är chansen större att du också låter eleverna försöka. Bort med all perfekthet! Annars blir ingenting gjort. Med tiden kommer det att bli bra.

Så var det det där med att ta till sig sina egna snusförnuftiga ord… Idag när jag kom hem från jobbet och slösurfade en stund, hittade jag en webb-tv-sajt som jag ville testa. Men utan film går det inte. Därför gjorde jag en film i Movie Maker som jag filmade med webbkameran. När det var dags att ladda upp filmen, visade det sig att det var fel filformat.

Sur. Orkade inte konvertera. Hatade webb-tv-sajten. Vägrar tipsa om den.

Men jag tänker använda filmen. Trots usel ljussättning och ingen vidare kvalitet över huvud taget, får ni se den. Mina ord om att det viktigaste är att prova och att våga ringer i mina öron. Hjälp, ta bort mig – vilken bild!

Samtidigt passar jag på att tipsa om Flickr. Min lilla film ligger där på mitt gratiskonto där man kan ladda upp två filmer i månaden. Fast filmen kan nog bara vara 90 sekunder lång. Min var lite längre och klipptes av precis innan sluttexten skulle visa att musiken kom från http://www.reaktorsydost.se/freesound/index_start.html. Så kan det gå om man testar.

På Flickr kan man även ladda upp bilder och naturligtvis bestämmer du öppenheten själv. Men.. om du betalar 25 dollar om året får du LADDA UPP SÅ MYCKET DU VILL. No limit. Din film och alla dina bilder. Varför ha dem på datorn som kan krascha vilken dag som helst?

Share

8 reaktioner på ”Det bidde en film

  1. Hahahaaha – jag tror banne mig att det blir röda mattan och en Oscar för bästa dokumentär. Jag kollar febrilt efter en snygg festblåsa. Och du…. nu har du ju två dokumentärer att skicka in – vinstchansen har ökat avsevärt 😉

  2. Tackar och tar emot alla tips och ovationer! 😉
    JayCut har jag testat lite. Sonen har gjort det desto mer, men fick inte med ljudet från mobiltelefonen.

    Nu väntar jag bara på era dokumentärer….

  3. Underbar, underbar, underbar!
    Och Flickr pro för 25 dollar om året är väl värt pengarna, tycker jag. Själv laddar jag inte upp allt – i perioder inget – men det är suveränt att ha som mitt eget fotoarkiv. Bilderna jag lagt där kommer jag ju åt från vilken dator som helst.

  4. Åsa K, nu ska vi inte ta i! Så underbart var det ändå inte… Jag bjuder på mitt hopkok. 😉
    Men visst är Flickr bra – jag håller med.

    Joakim, snygga elevfilmer! Nu väntar jag bara på en städfilm från dig. 🙂

Kommentarer inaktiverade.