Skärmdump på hela långa sidan

Det finns tillfällen när man vill ta en bild, en så kallad skärmdump, av det man ser på datorskärmen.
Hittills har jag bara förstått mig på hur man gör det med PrintScreen-knappen på tangentbordet eller i gratisprogrammet WinSnap.
Men då kommer inte det som finns en bit längre ner på sidan med – det som man måste scrolla sig till.

Vad gör man då? Jo, man kan som jag utgjuta sin frustration för kollegan som tipsar om Websitescreenshots. Där finns ett gratisprogram att ladda ner och sedan är det bara att skriva in webbadressen till den sida som ska fotograferas av. Enkelt och smidigt. Nu kan jag äntligen få med långa kommentarstrådar från Twitter och Bloggy och annat intressant som jag vill spara! Du får bara se en tiondel av skärmdumpen, eftersom den blev så ofantligt lång, för så kan det bli om man vill ha med allt.

Något för dig också?

Share

9 reaktioner på ”Skärmdump på hela långa sidan

  1. Ok! Coolt. Men när du använder din riktiga dator, den där som du lagar mat med, är det bara att trycka ”Kringla” + ”Shift” + 4 markera det du vill ha med musen och Vips du har en Jpg på skrivbordet som du kan använda direkt…

  2. Jonas din Macfreak, det blir faktiskt en png då, inte en jpg. Har jag hört från säker källa.

    Så BRA det kändes att skriva det! Har ingen aning om det är sant, men allt som man kan bräcka en macanvändare med är gott för själen. 🙂

    Nä, nu ångrar jag mig nästan. Får nog be om ursäkt när jag har sovit på saken…

  3. @IT-mamman: Det går att ställa om vad man vill ha bilderna i för format när man skärmdumpar. Allt från PDF till Photoshopdokument. Samt jpeg och png då som ni pratade om.

    Man ska inte bräcka mac-människor, bara ignorera 🙂

  4. Ännu mer tips – tack! 🙂
    Där ser man Fredrik, dessa Mac-människor kan smälla i mig vad som helst!

  5. Hej, Vilken lycka att hitta den här bloggen. Precis en sån här blogg behöver jag, Tack ska du ha för alla tips! Hälsningar Anna, som också har en blogg av helt annan karaktär!

  6. Ett bra Skärmdumpsprogram som är på svenska är Picpick (välj svenska under installationen):
    PicPick är ett gratis allt-i-ett program, eller ett multiverktyg för bilder om ni så vill med många funktioner! Detta program är mycket användbart för att ta screenshots, eller fånga bilder eller områden ifrån ert skrivbord eller aktiva webbläsare eller olika öppna fönster.
    Hemsida: http://picpick.wiziple.net

Kommentarer inaktiverade.