Mymlan om viktiga grejer

Sofia Mirjamssdotter, också känd som Mymlan, intervjuas i SN24 om sociala medier.
Läs artikeln. Länka. Hon pratar nyanserat om vad internet kan ge och vad man som förälder kan tänka på. Det tål att spridas.

På frågan om hur det kunde ha varit om internet hade funnits när hon var liten säger hon:

Men jag tror att jag hade varit mindre ensam, kanske fått ett annat självförtroende, blivit mer vidsynt och lärt mig väldigt mycket tidigt som det nu tagit mig många år att förstå, om mig själv och om världen.

När det gäller vad hon gör för att inte utveckla ett beroende, svarar hon:

Konstig fråga. Jag ÄR beroende av internet. Precis som jag är beroende av vänner, av intellektuellt utbyte och information av olika slag. Jag ser ingen anledning att försöka motarbeta det beroendet

.
Spännande. Särskilt för en som mig som ibland försöker dölja att jag kollar twitter i min mobil när jag är på språng – när jag gör andra saker samtidigt. Det är inte riktigt fint. Det måste bortförklaras.

Men det måste nog inte det. Jag ska bättra mig. Genast.

Share

3 reaktioner på ”Mymlan om viktiga grejer

  1. Hej! Ska strax länka vidare till artikeln, men vill först kommentera ditt inlägg… Det här med att attityden till dataspel och sociala medier m.m. behöver förändras har vi studenter diskuterat mycket… För visst är det så (tyvärr)att på en del förskolor (och skolor?) anses det lite ”fult” att låta barnen sitta vid datorn? För egen del håller jag på att ”samla” argument för användadet av IKT i förskolan…så tack för tips på artikel som förhoppningsvis ger mig fler argument! Ha det gott!//Helena
    (Ps. Jag tror att jag lyckats öppna min blogg för kommentarer av alla…om du har tid och lust att läsa o kommentera. Ds)

  2. Ja det kanske är så, Helena. Att det anses fult. Bra att det kommer sådana som du som kan ifrågasätta, vända och vrida på gamla tyckanden. Det ena behöver inte utesluta det andra. Kottar, mossa, dator, kritor, kamera… kan bli en helhet.
    Nu har jag kommenterat hos dig! Tack för att du öppnade!

Kommentarer inaktiverade.