Mer wifi till patienterna!

Det här att umgås via nätet – är det konstigt? Är det annorlunda mot vänskap öga mot öga? Det finns vitt skilda uppfattningar om det.

En som har tänkt till kring det hela är Ugglemamma, Åsa Kronkvist. Läs hennes berättelse här.

Kanske har du haft turen att inte hamna på sjukhus. Men de som har gjort det vet att det kan vara ensamt i krisen. Därför skulle jag vilja be dig fundera på att gå med i facebookgruppen Öppet trådlöst patientnät till ALLA sjukhus . Gert Kronkvist som har skapat gruppen skriver så här:

Självklart ska du ha tillgång till ett hyggligt Wi-Fi om du hamnar på sjukhus. En förhållandevis blygsam investering ger den patient som så önskar möjlighet att behålla sitt sociala nätverk, må bättre och kanske också tillfriskna fortare.

Han kommer att gå vidare med frågan och dra i de trådar han kan. Men som uppbackning kan det behövas en stor facebookgrupp. Det har lönat sig förr. Trådlösa nätverk brukar få känslorna i gungning hos en del IT-folk, som ser problem och risker. Men man behöver börja i någon ände. Om man tänker på tillfrisknandet hos patienterna.

Share

En reaktion på ”Mer wifi till patienterna!

  1. Hej! Jag vill bara säga att det låter som självklart att patienter ska ha tillgång till ett trådlöst nät på sjukhus. Nätet kan vara ett positivt sätt att kunna få information om sitt tillstånd och att umgås! Och de virus som finns på nätet är inte farliga för kroppen!

Kommentarer inaktiverade.