Webbsida och blogg i Lifeyo

Jag testar ett gratisverktyg, Lifeyo,  för att göra hemsida och blogg. Grejen med Lifeyo är att det går snabbt att starta igång och det är lätt att förstå sig på hur man ska göra.
Längst upp på sidan finns flikar för Photo, Text och Code. Man behöver inte krångla sig in i någon Dashboard för att hitta var man ska skriva eller lägga upp foton och YouTubeklipp. Vill man lägga till en sida gör man det under Site Options längst upp på sidan. Enkelt och okomplicerat. Bloggen klickar man sig in på och redigerar lika lätt.

Det går nästan inte att misslyckas. Allt är självinstruerande och dra-och-släpp-lätt.

Jag ser möjligheter för elever att publicera arbeten på det här sättet. Där kan de bygga upp en sajt med hjälp av sidor och blogg. I bloggen får de feedback och på sidorna presenterar de olika arbeten.
Står man ut med att ha en .lifeyo.com-adress är det hela gratis. Vill man ha en .com, .net eller .org-adress kostar det en slant.

Alla är inte lika positiva. Det visade sig att maken hade skrivit om samma tjänst och inte var lika imponerad. Men vi har olika fokus – han på företag och jag på skola. Jag vidhåller ändå att det är ett bra verktyg. Så det så.

Share

4 reaktioner på ”Webbsida och blogg i Lifeyo

  1. Skratt funkar inte med Nya Opera tydligen…lol
    testa ipernity…där har du allt även bloggar…

    och enkelt är det….och du äger innehållet som upprättsinnehavare…eller om du villl använda CC så är det också inbyggt…du kan lägga ut PDF eller PDS också
    http://www.ipernity.com

  2. Ska kolla på det Bengt! Finns mycket att tipsa om och olika saker kan passa olika behov. Ipernity är säkert finfint!

Kommentarer inaktiverade.