Så här kan en jobbansökan också se ut

Går du i söka-jobb-tankar? Varför inte spetsa till din ansökan en aning? Det har den här kanadensiske killen, Mitch Moffit, gjort. Han sökte jobb i Australien i en jobbsökartävling kallad ”The Best Job In The World” som en av 35 000 sökanden. Och var bland de 50 mest intressanta personerna för jobbet. Inte dåligt!

Undrar hur folk söker jobb om 10 år? Mejlar de in sin ansökan? Kommer de att sticka ut om de kan presentera sig på andra sätt? Får våra elever öva på det som är viktigt nu och sedan? (Ja, på många håll!)

Varsågoda, här är Mitch ansökan – i skrivande stund visad över 8 300 gånger:

Share

7 reaktioner på ”Så här kan en jobbansökan också se ut

  1. Cool video, jag känner mig så triggad att visa den för eleverna och utmana dem i att göra en ännu mer innovativ, kreativ arbetsansökan. Hinner dock inte just nu pga NP, men sen kanske. Tack för tipset! Grymt bra 🙂

  2. Snyggt!
    Fick en rolig på jobbet. En tjej sökte jobb med motiveringen att vi låg bra till och var ett fantastiskt företag (finns i Stockholm) men hon bifogade en ansökan till ett annat ställe i Göteborg som hon beskrev som Sveriges soliga framsida och drömläge.

    Påkallade felet men hon återkom aldrig 🙂

  3. Inte vet jag hur en sådan film skulle funka idag, Kristina, men en del idéer kan den nog ge!
    Göran, stackars tjej! Kan tänka mig att hon har något att berätta tills hon blir gammal och grå! 🙂

Kommentarer inaktiverade.