Minecraft – ett av alla spel som ger möten mellan människor

– Jag pratade med en i Kina. Han sa att det sög att de inte kunde använda YouTube, Dropbox eller MediaFire där.

Killen som  berättade det här går på mellanstadiet. Det visade sig att han hade träffat den andre killen i chatten i spelet Minecraft, spelet där man bygger världar och sådant.

Jag tänkte vidare på det här, på hur två grabbar kan träffas i en fiktiv värld och ändå få till ett verkligt möte. Hur de kan prata om spelet men också om vardagen. Hur en svensk mellanstadiekille kan få en inblick i hur det är med vissa saker i Kina och hur han utifrån det kan få veta mer om olikheter i världen, men också om likheter. Hur han kan få hjälp att genom en sådan ingång få bli nyfiken på politik och filosofi och det som gör att världen ser ut som den gör. Vem tar hans nyväckta intresse vidare?

Om vi vuxna kan sluta bemöta unga som spelar spel med suckar och tankar om att ”de bara sitter och spelar”, skulle vuxna och unga kunna vara en verklig tillgång för varandra.

Det kan vara så enkelt som att vi tar bort våra eventuella skyggglappar och börjar intressera oss för vad unga pysslar med. Det börjar med att vi tar vårt vuxenansvar på allvar. Inte svårare än så, alltså.

Ett smakprov på vad man kan bygga i spelet Minecraft, samtidigt som man chattar och pratar om livets mysterier:

Share

En reaktion på ”Minecraft – ett av alla spel som ger möten mellan människor

Kommentarer inaktiverade.