Webbstjärnans vinnare korades idag

Under året har det pågått massiv utbildning i webbpublicering runt om i många av Sveriges skolor. Stiftelsen för Internetinfrastruktur har genom Webbstjärnan hjälpt och coachat lärare och elever när det gäller att skapa en webbplats.

Att arbeta med detta är en viktig del av text-, bild- och filmskapande idag. Det är en viktig del när det gäller att lära sig om upphovsrätt och källkritik.

Jag har varit en av dem som har utbildat lärare i verktyget WordPress under året och det har hjälpt mig att bättre förstå vilka frågor många brottas med som lärare idag. Det har varit en fantastiskt spännande och lärorik tid även för mig.

Men idag var det alltså dags för prisutdelningen. Se sändningen här nedan från hotell Rival och se vinnarna koras. Och anmäl själva ett lag till hösten. Den 15 augusti öppnar anmälan. På www.webbstjärnan.se får ni massor av hjälp och där kan ni även se exempel på de bidrag som tidigare har varit med i tävlingen. Runt om i landet ordnas dessutom kurser för lärare så att man kan våga sparka igång en webbplats med sin klass. Det är helt gratis. Håll utkik efter det!

Share