Fint besök, prao och en gnutta längtan

Idag fick vi fint besök på jobbet när en IT-pedagog och en IT-samordnare från T-hättan kom och hälsade på en stund under eftermiddagen. Min ena kollega och jag fick en inblick i hur IT-arbetet i en annan kommun ser ut. Sånt här är viktigt – att blicka utåt för att kunna syna inåt.

Något annat som är gott är att sonens prao har utfallit väl. Han är sysselsatt. Igår fick han svabba golv och måla plastgubbar i spelbutiken i Stora Staden. Idag har erfarenheten av arbetslivet utökats till att han har suttit och spelat kort hela dagen med några grabbar i 20-årsåldern, bland annat med en som hette Stalin. Det är underbart att kidsen får se hur det är att jobba hårt. Verkligen. Och då ska alla veta att denna praoplats var ytterst svår att få tag i, så det är skönt att han verkligen har hamnat rätt. Heja prao!

En annan skön sak är att den andre sonen har lugnat sig lite när det gäller att avkräva sin mamma hjälp med att lära honom att konstruera dataspel. För jag vet inte hur man gör det! Faktiskt. Kompisens pappa vet tydligen det och jag får genast mindervärdeskomplex när jag som är IT-pedagog inte har en susning om i vilken ände man ska börja. Men nu har han provat Mushy Gushy (Se förra inlägget) och får vara en del av ett färdigt spel. Så han är nöjd. En stund. Men längtan om att bli spelutvecklare finns kvar. Att längta är gott det med!

 

 
Create Your Own GushyGram
Visit MushyGushy.com

Share

3 reaktioner på ”Fint besök, prao och en gnutta längtan

  1. Hahaha…ja vet du inte att man som förälder måste vara allkonstnär ;-))..det finns faktiskt inga bränser på vad man förväntas kunna inom alla områden…dessutom är det inte ytlig kunskap som efterfrågas…jag är snart expert på det mesta ;-)). Klart utvecklande att ha barn ;-))

Kommentarer inaktiverade.