Peter Barlach – the man

Nu ska jag skriva ett inlägg som kommer att bli svårt att skriva. Jättesvårt. För hur ska jag kunna spela cool och låtsas att jag inte rusas av att sitta på ett rum Park Aveny och umgås med nyvunna och nygamla vänner? Eller låtsas att det där med att skaka hand med Brasse Brännström, utan att jag känner igen honom (mitt nöt) inte berör mig? Man måste betänka att jag är en trebarnsmor från en liten håla som inte är ute på vift särskilt ofta. Jag kan strunta i att nämna något om kvällen, men vadå.. Jag har en blogg! Jag får väl framstå som en skrytmåns, förlora i aktning och allt sånt där – jag tar smällen.

Det är underbart att blogga! Även om man har ett gäng taskiga mobilbilder…

Hela upprinnelsen till kvällen var ett uppdrag. Ett grymt viktigt sådant. Några bloggare hade bestämt sig för att sätta igång Operation Rädda Barlach. Peter Obama Barlach hade bett om hjälp. Han skulle stå-upp-trubadura med föreställningen Heliga Familjen i Uddevalla och endast 12 personer hade bokat biljett. Och så kan man inte ha det! Efter en del kampanjande på olika håll dök så till slut över 60 personer upp. Det gjorde de rätt i. Jag är fortfarande omtöcknad av det han gav.

Fenomenala texter och ett framförande som gör att man dör av skratt, blandat med allvar om död, saknad och längtan. Perter Barlach for president – du behövde inte räddas. Du räddade dig själv. Vi bara tog emot. Och klappade in dig tre gånger. Vet du varför? För att du var SÅ bra. Jag kan inte uttrycka mig bättre, men jag hoppas att det går fram: Det var en fantastisk föreställning. Jag har blivit ett fan.

Nu kommer vi till den del av inlägget som kan bli pinsam. Ocool. Sluta läs om du inte vill riskera att bli illamående.

Vi bloggare som hade slutit upp, fick den stora äran att få hänga med Peter efter föreställningen. Det skulle ske i Göteborg på Stadsteatern där vi skulle få mingla med Allan Svensson och lyssna på något band som ingen visste namnet på. Nu blev det inte så.

Vi blev hungriga.

Och stannade till vid Mc Donald´s. Även trubadurens mage kurrade och över telefon bad han oss att köpa med en hamburgare till honom också. Så satt vi där i foajén på Park Aveny och väntade på att bli insläppta till hans rum, Ataharis, Översättarhelena, mannen och jag.

Vi gick över mjuka heltäckningsmattor… (Sluta läs, för all del!)

…bort mot rum 212. Samma rum som författaren i pjäsen Park Aveny bor på i själva pjäsen. Coolt! (Om man är en trebarnsmor på vift…) Där inne bodde Peter.

På rummet fanns/ hamnade även Huskorset, Filmstjärnan och Översättarmannen och det blev liksom inget med att bli insläppta bakvägen på Stadsteatern. Jag blev ju liiite besviken över att inte få skaka hand med Allan Svensson, men det löste Filmstjärnan genom att ta med mig ner i baren där den store Allan skulle finnas tillsammas med ett gäng andra skådespelare, bland annat ovan nämnda Brasse, som presenterade sig som Lars och hur skulle jag då känna igen honom från Fem myror?! Jag bara frågar. Johan Wahlström kände jag dock genast igen på rösten. Man kan väl sin Molly Mus.

Allan, som jag trodde skulle vara en trevlig typ, en faderstyp, inte nödvändigtvis särskilt rolig, men en hyvens typ… kan säkert vara det. Om han vill. Vi lämnar det.

Back to Peter Barlach. 🙂 En av hans låtar handlar om det som IT-Jenny jag gick och klurade på när vi var i Stockholm för några veckor sedan: Om man skulle kunna ha en liten lägenhet där man kan leva särboliv ungefär en helg i månaden. Man vill ju inte bli av med mannen, men man kanske vill ha lite egentid ibland. Leva ett singelliv, helt enkelt. Peter har löst det så här:

Det är inte många som vet, att jag har en övernattningslägenhet.
Den finns bara i fantasin, men den ligger i stan och är jättefin.

Tänk om jag inte hade bloggat. Då hade jag inte hittat till Uddevalla just denna kväll. Inte hade jag hittat till rum 212 på Park Aveny och inte hade jag hittat till dessa vänner. Jag är en lycklig bloggare, en pinsam sådan, men lycklig.

Läs vad Peter själv säger om kvällen i sitt inlägg Helt sjukt magiskt.

Share

15 reaktioner på ”Peter Barlach – the man

 1. Jaa, Ataharis, vi gör om det! Absolut! Kom med förslag så hakar jag på.
  Och du, tack för at du förstår att jag måste skriva. Du är en bloggare av rang!

 2. Du skriver verkligen bra, till och med känslorna följer med i inläggets svängningar!

  Jag har läst Inte bara tennis..och det är det enda jag känner till om denne man. Jag läste boken som en del av en kurs som jag gick förra hösten och den var fantastiskt bra… Jag försår att killen har huvudet på skaft så jag kan mycket väl tänka mig att han har en del att komma med.

 3. Marie, gulledej! Vilken uppmuntran, tack! Jag köpte Inte bara tennis igår, efter viss tvekan. Fattar att den berör och jag vet inte om jag vågar läsa den. Men det ska jag göra. Absolut. Även om jag inte vågar.
  Kram!

 4. Ingela, är det sant?! Ska du se den? Dra med dig alla du känner, så kommer de tacka dig resten av livet. Och varför ska inte du få komma på efterfest? Fråga honom!

 5. Stort tack för en makalös kväll, skall även ni ha. Att samla ihop sig och åka långa vägar, det är så ovanligt IRL, men bloggare, vi är ett särskilt folk;-)
  Hoppas ni hittar till Uddevalla igen. När jag inte är in aktion som ordförande i teaterförening så guidar jag i stan.
  ni kanske vill veta var pallisadrna låg:-)))

 6. Ach, det var en i sanning härlig afton! Tackar alla som var med!

  p.s. Filmstjärnan ber vänligen om att få kallas just detta, så snälla fimpa hans namn och länk. Tack! 🙂

 7. Fritt ur hjärtat, tack för en superkväll! Vem vet, vi kanske kommer uppåt igen när du minst anar det!

  Huskorset, hjälp har jag trampat i klaveret? Namn och länk är borttaget, så jag hoppas det är OK nu. Hälsa honom! Roligt att träffa er båda!

 8. Peter – The Man! Du är bara så bäst!

  Huskorset, tack ska du ha! Jag blev lite skraj ett tag. Skönt att man kan ordna till sina misstag. 😉

 9. *fniss* Vad bra att du skriver om pinsamheter – då känner jga mig genast normal också som går i gång på liknande saker 🙂 Fast jag bor ju iofs också i en liten håla 😉 Ni verkar ha haft en lyckad kväll – det behövs när man är en hårt arbetande flerbarnsmor.

  Vad roligt att du sa hej inne hos mig. Jag har varit pinsamt dålig på att lämna spår efter mig i höst, men jag gör det i alla fall nu. Kanske blir det början på det ”nya” livet nu 😉

  Kram!

 10. I mina ögon har du ju MASSOR av kändismöten och mingel med coola typer. Jag betraktar dig som en av de coola.
  Från min världsvinkel alltså.
  Se, en som är ännu mindre världsvan än dig. Jag skulle stå i ett hörn och gapa…

 11. Pippi och Persilja, vad bra att ni förstår att vissa saker måste förtäljas. Tack älskade vänner! Fast du Persilja, jag är inte mer världsvan än dig. Har till exempel aldrig varit norr om Östersund. Det kallar jag inte världsvant!

Kommentarer inaktiverade.