Lägg några minuter på den här filmen

Man ska fylla på elever? De ska hällas ur i så fall! Det tycker jag vore ett bättre sätt att se på det. De har så mycket tankar och synpunkter som aldrig får komma ut någonstans

Orden är Anne-Marie Körlings och du kan höra mer om hennes tankar om elevers lärande i den här kortfilmen. En intervju där vi får se en människa med glimten i ögat prata om allvarliga grejer.

Hur som helst, jag får ut så mycket av att prata med Anne-Marie; det är därför jag vill lyfta fram filmen. En lyssnande männsika som delar med sig av sina tankar; hela tiden med fokus på vad som gagnar eleverna, det är vad vi kan se där. Hon klurar på nya idéer och prövar dem på andra, reviderar och engagerar. Utgångspunkten är inte att säga ”Hör om min fantastiska undervisning” för att vi ska se henne själv och hylla hennes duktighet, utan utgångspunkten är att hjälpa barnen att få en meningsfull tillvaro, en där de känner att de ingår i ett sammanhang.

Det finns många lärare som har det förhållningssättet och jag har er alla som förebilder.

På besök i Anne-Maries klassrum

Suddig mobilbild från mitt besök i Anne-Maries klassrum.

Programmet Körlings barn sänds torsdagen den 16 sep kl. 20:00.

Share

2 reaktioner på ”Lägg några minuter på den här filmen

  1. Men – jag tackar så ödmjukast- får jag ta bilden till min blogg. Eller så får jag länka. Jag tackar också för fina orden. Jag gillar också det där uttrycket som jag sa – att vi ska hälla ut … Må det bästa … Anne-Marie

  2. Klart du får ta bilden! Du är ju med på den. Men den är ju väldigt suddig..
    Tyckte det du sa var.. hmm, hur ska jag säga.. ett annat sätt att se på det. En bild för något som var huvudet på spiken.

Kommentarer inaktiverade.