Det barn träffar på på nätet och på andra ställen

I Nyhetsmorgon häromdagen pratade Elza Dunkels, Christina Stielli och Hans-Gunnar Storm om hur man är vuxen ihop med sina barn. Egentligen var vinkeln hur man skyddar barnen från hemskheter på nätet, men alla tre vände frågan till att handla om den riktigt viktiga frågan: Om och hur vi tar oss tid att prata med våra barn. Hur vi kan finnas till för barnen istället för att automatiskt dra ur datorsladden om något knepigt skulle inträffa. För vad händer i så fall nästa gång barnen råkar illa ut? Kommer de till oss eller smyger de undan?
Se själva klippet och fundera gärna själva vidare utifrån det:

 Var%20femte%20barn%20k%C3%A4nner%20obehag%20n%C3%A4r%20de%20vistas%20p%C3%A5%20internet

Barnen kommer att träffa på saker vi inte vill de ska träffa på. Det kommer att hända. I livet i vår närhet likväl som i livet på nätet. Finns vi där för dem eller drar vi ur sladden?

Share